facebook

Китай надає Росії технології для війни проти України – розвідка США

КНР надає деякі технології подвійного призначення, які російські військові використовують для війни в Україні.

Китай надає російським компаніям обладнання й технології для військового виробництва попри запроваджені санкції.

Про це йдеться у звіті Офісу директора національної розвідки (ODNI) США, передає ЄП.

Американська розвідка стверджує, що “КНР надає деякі технології подвійного призначення, які російські військові використовують для війни в Україні попри санкцій та експортний контроль”.

“Митні записи показують, що державні оборонні компанії КНР надають навігаційне обладнання, технологію глушіння і деталі винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями”, – йдеться у звіті.

Крім того, за даними розвідки США, Пекін став одним із найбільш важливих партнерів для Москви після повномасштабного вторгнення до України. Майже всі розрахунки за торгівлю здійснюються у китайських юанях, Китай збільшив імпорт енергоносіїв із Росії, а фінансові установи обох країн суттєво розширюють використання внутрішніх платіжних систем.

“Бракує інформації, щоб оцінити, чи навмисно Пекін перешкоджає перевіркам кінцевого використання (товарів подвійного призначення. – Ред.) в КНР, що проводяться урядом США в рамках експортного контролю”, – також йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністра закордонних справ КНР Цінь Ґана звільнили нібито через хворобу. Його замінить очільник канцелярії Комісії ЦК КПК із закордонних справ Ван Ї, який раніше прагнув поглиблювати зв’язки з Росією.

Крім того, ми раніше інформували, що Китай продовжує постачати Росії нелетальне озброєння для війни проти України.

Джерело.

Close