facebook

Депутатам погрожують роздати повістки: втратили зв’язок з реальністю

Таке рішення спровокували поїздки депутатів на люксові курорти

Поки наші захисники віддають за свободу нашої країни свої життя, чиновники у пік війни продовжують їздити закордон на відпочинок. Вони мають право покидати Україну лише в рамках робочого відрядження, однак для декого тривалість таких поїздок збільшується, а країни перебування змінюються на курортні.

Після того, як заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії “Слуга Народу” Юрія Арістова у середині липня помітили у 5-зірковому готелі на Мальдівах, влада заблокувала нардепам і чиновникам виїзд за кордон.

Про це з посиланням на співрозмовника в Офісі президента повідомила “Українська правда”.

“Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратили зв’язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі”, – сказав співрозмовник.

Він повідомив про те, що таке обмеження було введено для того, “щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються”.

“Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж”, – повідомив співрозмовник ОП.

“Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати”, – додав він.

Він також додав, що влада зараз працює на вдосконаленням закону про відрядження.

Прикордонники ніяк не прокоментували ситуацію, та лише заявили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

Джерело.

Close