facebook

До Різдва: Стало відомо коли і як закінчиться війна в Україні

Західні журналісти дали нові прогнози щодо завершення війни в Україні.

Українські захисники можуть здобути перемогу у війні з росіянами, але до кінця поточного року цього не станеться. Про це заявили аналітики The Times.

Як зазначили експерти, все залежатиме від уміння українців брати участь у довгостроковій боротьбі. Водночас наголошується на наявності ознак передбачуваної втоми від війни, оскільки стає все складніше набирати чи закликати нових солдатів, і також знижується готовність Заходу підтримувати Україну.

“Перспективи Києва, звичайно, залишаються сприятливішими, але ті, хто сподівається чи очікує, що війна завершиться цього року, можуть бути розчаровані. Натомість настав час для всіх зацікавлених сторін серйозніше задуматися про свої довгострокові плани щодо цієї війни, які, можливо, зрештою створять умови для роздумів щодо можливості встановлення якоїсь форми світу”, – йдеться у повідомленні.

Водночас експерти стверджують, що російська економіка перебуває на межі перегріву. Попри те, що Москві вдалося обійти деякі вузькі ланки у виробництві, включаючи внутрішнє виробництво іранських дронів-камікадзе, відновлення зруйнованих систем виробництва озброєння далеко не йде так швидко, як вони руйнуються.

Крім того, президент Росії володимир путін все ще вагається щодо нової мобілізації резервістів. Військові наполягають на цьому, але найближчі регіональні вибори наступного місяця, схоже, переконали кремлівських політичних стратегів відкласти цей непопулярний та руйнівний крок до зими.

Це скоротить час навчання перед початком передвиборчого сезону, але в цей час путіна більше турбують ризики для його політичної позиції на внутрішньому фронті.

Джерело.

Close