facebook

Відразу після арештів у ТЦК: Зеленський анонсував масштабні посадки чиновників і навіть нардепів – за жорсткою статтею

Президент має намір жорстко розібратися з корупцією в країні.

Корупція в Україні під час війни досягла просто неймовірних масштабів і президент Володимир Зеленський має намір з нею жорстко боротися. Зокрема, він упевнений, що у воєнний час її необхідно прирівняти до державної зради, наголосив гарант в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

Зеленський заявив: “Якщо ти хочеш побороти скажемо так “місцеву бруківку”, то я не можу боротися з бруківкою у кожному місці. Є фундаментальні рішення, на них я звертаю увагу. Наприклад, я поставив завдання законодавчо щодо прирівнювання корупції до державної зради на воєнний час”.

На думку президента, така “зброя” не може діяти постійно у суспільстві, але на воєнний час це допоможе.

Володимир Зеленський додав, що не знає, чи це підтримає законодавець, але він має намір точно запропонувати таке рішення, тому що в Україні розвивається демократичне суспільство.

Президент зазначив: “Дуже важливо не прикручувати гайки та не дивитися щоразу на той чи інший гострий випадок. Ми повинні вводити системні речі”.

Зеленський переконаний, що це буде дуже серйозний інструмент для того, щоб посадовці навіть не думали про незаконне збагачення.

Він резюмував: “Але це не розстріл, це не сталінізм. Якщо є докази – людина має бути за ґратами. Я думаю, що парламент отримає законопроєкт у найближчий тиждень, і далі гра на стороні парламенту вже”.

Джерело.

Close