facebook

За день до 1 вересня: Українцям встановили нові тарифи на газ

Нові тарифи на блакитне паливо.

В Україні кілька компаній працюють постачальниками газу для населення. Тариф, залежно від постачальника, становить від 7,7 до 9,99 гривні за один кубометр. Цією інформацією ділиться ГазПравда.

Згідно з інформацією, у семи постачальників вартість одного кубічного метра газу становить менше 8 гривень, а ще у п’яти ціна перевалює за 8 гривень.

Близько 98% побутових споживачів газу на даний час є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це близько 12,4 мільйонів громадян, які купують блакитне паливо за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр.

Річні фіксовані тарифи діють до 1 травня 2024 року включно. Таким чином, до кінця опалювального сезону газ точно не підніметься в ціні. Крім того, 22 серпня Кабмін продовжив термін дії ПСО на ринку природного газу, що дозволить зберегти без змін тарифи на тепло.

Які ціни на блакитне паливо встановлені у компаніях:

“Еру Людям” – 7,70 грн;

“Енерджі трейд груп” – 7,799 грн;

«Нафтогаз» – 7,96 грн;

«Тернопольоблгазсбыт» – 7,96 грн;

«Прикарпатий енерго трейд» – 7,98 грн;

«Полтавагазсбыт» – 7,99 грн;

«Галнефтегаз» «Окко контракт» – 7,99 грн;

“Львівенергозбут” – 8,20 грн;

“Київські енергетичні послуги” (YASNO) – 8,46 грн;

“Дніпровські енергетичні послуги” (YASNO) -8,46 грн;

«Асканія Енерджі» – 9,95 грн.;

«Светгаз» – 9,99 грн.

Для виробників тепла для населення ТОВ «ГПК «Нафтогаз Трейдинг» встановлено ціну на газ у розмірі 7 420 гривень за тисячу кубів, а для виробників тепла для бюджетних організацій – по 16 390 грн за тисячу кубів.

Для інших споживачів вартість буде знижена по відношенню до минулого сезони і буде встановлена ​​згідно з формулою, виходячи з ринкових цін.

Джерело.

Close