facebook

Вже з 1 жовтня: в Україні запроваджують графіки відключень світла — списки по областях

В Україні вводять із жовтня графіки відключення світла.

Настала осінь і українці дедалі частіше почали цікавитися, чи будуть відключення електроенергії в цьому опалювальному періоді, як минулої осені та взимку. У деяких областях вже з 1 жовтня запроваджують графіки відключення електроенергії, пише progroshi.news.

Зокрема, вже у трьох областях України склали графіки відключення електроенергії населенню, щоби бути готовими до таких сценаріїв.

На Львівщині з 1 жовтня збираються запровадити графіки відключення світла мешканцям. Спікер “Львівобленерго” Галина Петрушко поділилася, що зараз енергетики інформують українців, до яких конкретно груп вони належать і які будуть графіки відключення.

У Полтавській області керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін поділився, що восени та взимку діятиме в регіоні 6 черг на відключення світла.

Також створено графіки відключення електроенергії та для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень. Але робота продовжується.

На Вінниччині планують запроваджувати як планові, так і аварійні графіки відключення електроенергії. Відповідні графіки вже розробили у “Вінницяобленерго”.

Але застосовувати їх будуть лише у разі наявного дефіциту генерації або якщо виникатимуть аварії у різних операторів системних передач.

Поки що за планом у разі потреби відключення споживачам світла на 2 або 4 години протягом дня. Тобто графік буде приблизно такий самий, як і минулої осені та взимку, якщо знову будуть проблеми в енергосистемі.

Поки що інформації про інші регіони немає. Але ж мешканцям зазначених регіонів не варто переживати, що їм відключатимуть світло, ці графіки розроблені на випадок потреби.

На жаль, багато експертів та чиновників з більшою ймовірністю вважають, що російські окупанти з настанням прохолодної погоди, коли потрібно опалювати будинки українців, як минулого року, почнуть масовані обстріли по енергосистемі, щоб спробувати влаштувати нам блекаут.

Джерело.

Close