facebook

Жінкам від 18 до 60 років приготуватися: Хто має з’явитися до ТЦК для постановки на військовий облік

Хто з жінок має з’явитися до ТЦК для постановки на військовий облік.

В Україні триває повномасштабна війна, а з нею і військовий стан та мобілізація. Якщо раніше йшлося лише про чоловіків, то тепер заговорили і про жінок. Хто з жінок від 18 до 60 років має з’явитися до ТЦК, щоб стати на військовий облік, розповідає ТСН.

Наразі військовий облік для жінок є добровільним. Проте вже з 1 жовтня поточного року жінки, які здобули медичну освіту та фармацевтичну спеціальність, будуть зобов’язані реєструватися у ТЦК та СП.

Згідно з новими правилами військового обліку, жінки з іншими спеціальностями на кшталт військової, можуть стати на облік за власним бажанням.

На військовий облік повинні ставати придатні за станом здоров’я жінки віком від 18 до 60 років, які здобули медичну або фармацевтичну освіту. Варто зазначити, що взяття на військовий облік не є закликом до військової служби.

Процедуру реєстрації військовий облік відбувається у ТЦК. Які документи необхідно пред’явити:

заяву на взяття на облік;

паспорт чи ID-карта;

ідентифікаційний код;

документ про здобуття спеціальності;

довідка з місця роботи із зазначенням спеціальності, за якою працює жінка4

свідоцтво про народження дітей чи документ про опікунство;

свідоцтво про шлюб; малюнок 3х4.

Коли жінка приходить до ТЦК, щоб стати на військовий облік, то не заводять особисту справу. Далі її направляють на медкомісію, яка дасть висновок про придатність чи непридатність до військової служби.

Джерело.

Close