facebook

Відключень світла не уникнути: у кількох областях попередили про 100% блекаути

Повернення енергетичної системи до повної працездатності поки що неможливо у кількох областях.

Потрібно готуватись до нового відключення світла в Україні. Більше того, вже зараз енергетики попереджають, що у кількох областях України відключень неможливо буде уникнути. Про це заявив директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.
Так, у Дніпропетровській та Полтавській областях мешканцям настійно рекомендується готуватися до можливих відключень електропостачання за графіками. За даними енергетиків, такі заходи є необхідними через пошкоджену енергосистему, яка стала наслідком російських обстрілів.

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що повернення енергетичної системи до повної працездатності наразі є неможливим, тому населенню слід бути готовим до можливих відключень за графіком.

У компанії “Полтаваобленерго” також готуються до можливих відключень електропостачання за графіком. Вони повідомили, що на 14 вересня заплановані відповідні тренування.

“Під час тренувань будуть активовані додаткові контактні телефони в об’єднаних філіях та дільницях компанії, за якими споживачі зможуть отримати консультацію та роз’яснення від фахівців щодо впровадження графіку погодинних відключень”, – йдеться у їхньому повідомленні.

Також вони додали, що ці тренування не супроводжуватимуться реальними відключеннями електропостачання, однак залишили можливість аварійних вимкнень світла.

Джерело.

Close