facebook

Кабмін скасував мораторій: В українців тепер розпочнуться великі проблеми з грошима

Кабмін скасував мораторій, чим це загрожує.

Кабінет міністрів схвалив скасування мораторію на податкові перевірки, про що йдеться у проекті закону «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». Про це повідомляє Тарас Мельничук у Телеграм-каналі.

Згідно з інформацією, цим законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу та закону «Про збір та облік ЄВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким пропонують з 1 жовтня поточного року відновити проведення документальних як планових, так і не позапланових перевірок, які були заборонені до припинення або скасування військового стану на території України.

Варто зазначити, що перевірки під час дії військового стану будуть проводитись за наявності безпечних умов їх проведення.

Нагадаємо, що Верховна рада ухвалила закон, згідно з яким повертається система оподаткування, яка діяла ще до війни. Закон набрав чинності з 1 серпня 2023 року.

Законопроект передбачає скасування ЄП у розмірі 2% з 1 серпня та частково мораторію на перевірку для підакцизних товарів — алкоголь, паливо та тютюн, грального бізнесу та фінпослуг.

Джерело.

Close