facebook

Електронний військовий квиток і єдиний реєстр призовників: Умєров розповів, які зміни хоче запустити в Україні

Новий міністр оборони Рустем Умєров оголосив про наміри запровадити в Україні електронний військовий квиток та запустити єдиний реєстр призовників. Він також збирається цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).

Про це він заявив у Верховній Раді України, повідомляють українські ЗМІ. За словами міністра, сама абревіатура ВЛК у сьогоднішньому її розумінні має залишитися у минулому.obozrevatel.com

“Завдання: цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики… Digital. Усе, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК та шпиталів, електронний журнал, звіт для військових”, – сказав він.

Умєров також заявив, що Україні варто зорієнтуватися на оборонних спроможностях вітчизняного виробника. Також насамперед варто підготувати необхідну інфраструктуру задля повноцінної експлуатації винищувачів F-16.

Як повідомляв OBOZREVATEL, депутати Верховної Ради за поданням президента України Володимира Зеленського призначили новим міністром оборони Рустема Умєрова. Він замінив на посту Олексія Резнікова.

4 вересня Олексій Резніков написав заяву про відставку. Відповідний документ він подав до Верховної Ради. Того ж дня Рустем Умєров написав заяву з проханням звільнити його з посади голови Фонду держмайна.

5 серпня Верховна Рада України підтримала відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Перед голосуванням за відставку Резніков прозвітував про свою роботу на посаді міністра оборони.

Джерело.

Close