facebook

Зимовий час вже близько: Коли та куди цього року переводити стрілки годинника і чи потрібно це робити

Українцям розповіли про переведення годинника на зимовий час.

Традиційно Україна переводить стрілки годинника двічі на рік — навесні на літній час і восени — на зимовий час. Як перекласти годинник і навіщо це потрібно, розповідає інформаційний портал «Стіна».

Ще у 2021 році ходили розмови про те, щоб скасувати переведення годинників на літній чи зимовий час, проте нововведення так і не набуло чинності у зв’язку з тим, що не пройшло фінального читання у залі Парламенту. Тому вже скоро ми будемо традиційно переводити стрілки годинника на зимовий час.

Перехід на зимовий час за традицією проводитиметься останньої неділі жовтня. Таким чином, 2023 це буде 29 число.

Переклад відбувається о четвертій годині ранку. Стрілки годинника на наших девайсах автоматично перейдуть на одну годину тому. Якщо ж у будинку є механічний годинник, то необхідно самостійно перевести стрілки на годину назад.

Переведення годинника позначається на організмі людини. Восени це відчувається не так сильно, ніж навесні, адже на годину можна поспати довше. Однак все одно необхідно адаптуватись до нового часу.

Фахівці радять:

нормалізувати свій сон за тиждень до переведення годинника;

більше гуляти на свіжому повітрі та відпочивати;

не допускати сильного стресу та не хвилюватися;

стежити за своїм харчуванням.

Також можна звернути увагу на медитацію та різноманітні дихальні гімнастики. Вони допоможуть розслабитися та краще підготує організм до переходу на новий час.

Джерело.

Close