facebook

«Скандал із мобілізацією: Українця без кисті та ока хочуть відправити на фронт», – Павло Поламарчук (ФОТО)

Блогер поширює фейки?

Павло Поламарчук – відомий і доволі скандальний блогер – оприлюднив дані про Олександра Денисенка з Шостки, який не має кисті, але, якого, попри все, хочуть мобілізувати й, можливо, відправити на фронт.

Начебто. А може й не на фронт, хоча загалом ситуація, дійсно, дивна. І виглядала такою з самого початку. Натомість блогер не вгавав:

Хлопець з дитинства є інвалідом по зору і має актуальні документи про інвалідність другої групи, які у перший же візит надав ТЦК і СП.

Згідно з українським законодавством, йому повинні надати відстрочку і не мобілізувати.

Але Сумський обласний ТЦК та СП по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК

Блогер заявляв, що Олександра лікарі визнали обмежено придатним:

«Воєнкоми йому сказали що «ми не будемо дивитися на твої довідки, вони зараз нічого не означають «і» підеш в армію і в тебе буде легка робота

«… Друзі, це ад», – заламував руки Поламарчук, – Інвалід 2 групи з дитинства, ОСОБА ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ, БЕЗ КІСТІ (анатомічна кукса) і з анатомічним пошкодженням ока, із генетичними вадами, із усією реальною документацією, внесеною в бази МСЕК та реєстри – всупереч абзацу четвертому 23 статті Закону про мобілізацію і мобізілізаційну підготовку, замість надання ЗАКОННОЇ відстрочки – буде мобілізований».

Ми публікуємо скріншот великого допису блогера, який він уже видалив, бо тим часом з’явилося повідомлення, що емоційна розповідь Поламарчука – фейк, а хворого хлопця з Сумщини викликали до ТЦК виключно для звірки:

Джерело.

Close