facebook

Готуйте генератори та свічки: Названо області, які вже у вересні точно залишаться без світла

Ще дві області України готуються до можливих відключень електроенергії населенню.

З міркувань безпеки та враховуючи пошкодження, завдані минулим опалювальним сезоном, енергетичні компанії розробляють графіки потенційних відключень. Особливий заклик до економного споживання електроенергії та готовності до можливих перебоїв світла вже цієї осені та зимою чули жителі Дніпра та області, пише “Стіна”.

Директор ДПЕК Дніпровські електромережі, Андрій Терещук зазначив, що відновити всі пошкодження, завдані минулим сезоном, на 100% не вдасться за такий короткий період. Він закликав жителів економно використовувати електроенергію та готуватися до можливих відключень.

Прохання знизити навантаження на систему електропостачання в пік-години було висловлено. Якщо при поточних умовах та з урахуванням економії ресурсу люди продовжуватимуть утилізувати його, тоді ймовірно графіки відключень будуть аналогічними тогорічними.

При цьому, зазначив він, що якщо населення області буде приблизно 4-8 годин на день без світла, це буде вважатися задовільним. Проте, він пообіцяв, що енергетики спробують забезпечити наступний опалювальний сезон таким же чином, як і минулого року.

Головне завдання полягатиме в дотриманні графіка, який буде оприлюднений на сайті для споживачів.

Компанія “Полтаваобленерго” також планує провести тренування щодо відключення електроенергії за графіком, починаючи з 14 вересня. Будуть запущені додаткові телефонні лінії для населення, де громадянам надаватимуть інформацію щодо застосування графіка планових відключень електроенергії. Телефонні лінії для звернень громадян будуть доступні за номерами: (0532) 510-910, 050 305-99-10, 097-20-20-207, 093-17- 02-533, 0800-305-035.

Unmute
Тренування проводитиметься без відключення світла для споживачів, проте аварійні відключення не можна виключати.

З 13 по 14 вересня на офіційному вебсайті буде розміщена інформація щодо застосування графіка планових відключень електроенергії в рамках тренувальних робіт.

Джерело.

Close