facebook

Студентів поставили перед фактом: Відрахують із ВНЗ за 10 днів після вступу – кому не пощастить

Українцям розповіли, за що відраховуватимуть студентів.

Зазначається, що в Україні з 1 вересня багато університетів повернулися до очної форми навчання, або офлайн – вперше за три з половиною роки. Про це повідомляють Vvesti.

Отже, на такий крок вузи пішли згідно з рекомендацією Міністерства освіти і науки України (МОН). З моменту початку карантину через пандемію коронавірусу в березні 2020 року навчання проходило в основному онлайн. Університети кілька разів поверталися до очки, але ненадовго.

Як свідчать загальні правила вищої освіти, студент зобов’язаний протягом 10 навчальних днів з початку семестру з’явитися на парах. В іншому випадку він буде відрахований як такий, який не розпочав навчальний процес.

Декан факультету комп’ютерних наук та технологій Національного авіаційного університету Сергій Гнатюк розповів нам, що чимала частина вступників до початку навчального року перебувала за кордоном.

“Частина студентів – за кордоном, у перші 10 днів ми повинні провести моніторинг, хто приступив до занять. Чи працюватимуть вони в дистанційному режимі або їх відраховуватимемо”, – уточнює декан.

Заступник декана факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Кашпур каже, що у їхньому виші ситуація більш однозначна.

“Є наказ ректора щодо відрахування через 10 днів. Ми завжди виконуємо наказ ректора”, – сказала Кашпур.

Джерело.

Close