facebook

Ніяких обмежено придатних: в Україні змінять підхід до мобілізації

Зміни зачеплять процес проходження ВЛК – маніпулювати з довідками більше не вийде.

В Україні можуть призвати на війну навіть тих чоловіків, яких раніше “списали”. Справа в тому, що поняття “обмежено придатний” планують скасувати. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону Єдині новини.
В Україні мають намір змінити підхід до мобілізації та прибрати таке поняття як “обмежено придатний”. Ті, кому раніше за результатами ВЛК отримали цей статус, підуть служити.

“Громадянин України повинен або бути придатний до виконання військової служби, або непридатний. Якщо він в силу свого здоров’я непридатний до виконання бойових задач з автоматом в руках прямо на передовій і в нього є проблеми з хребтом, він може бути в штабі або в складі ракетних військ. Все це треба врегулювати”, – заявив Дмитро Лубінець.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини зазначив, що наразі проводяться перевірки ВЛК та випливає багато порушень та корупційної складової. Наприклад, трапляються випадки, коли цілком здоровим чоловікам видавали довідки про непридатність, а ті, хто справді має проблеми, отримували довідку “обмежено придатний”.

Джерело.

Close