facebook

Ось все і спливло! Ілoн Мaск беpе активну участь у poсійсько-укpаїнській війні на боці …

Подаємо мовою оригіналу:

Vassyl Laptiichuk

Бетельгейзе нікуди не дінеться, а Ілон Маск уже не боїться «третьої світової» через Україну
Талановитий підприємець мільярдер і амбіційний дослідник космосу громадянин США Ілон Маск устами власного біографа Волтера Айзексона несподівано зізнався, що бере активну участь у російсько-українській війні на боці держави-агресорки.
Це десь як сказати: «Ніщо так не видавало радянського розвідника під час наради в Мюллера, як наспівування «Вставай, страна огромная…».

CNN: Торік американський бізнесмен Ілон Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, щоб зірвати атаку України на Чорноморський флот Росії. “Коли начинені вибухівкою українські підводні дрони наблизилися до російського флоту, вони втратили зв’язок, і їх зрештою викинуло на берег”, – пише Айзексон.

Далі біограф, взагалі, «палить» Маска, коли повідомляє, що той зробив це на прохання «російського високопосадовця» (отже, посадової особи; тобто, представника держструктури РФ). Втручання в дії уряду суверенної України, спрямовані на припинення агресії з боку іншої держави, мільярдер мотивував побоюваннями, що РФ, у відповідь на знищення ЧФ, може застосувати ЯЗ.

Маск, у певному сенсі, звісно, людина майбутнього. Він уже «не бачить» націй, держав і кордонів, а мріє відправити людство десь до далеких планет. Переконаний, що кордони й держави лише заважають задуму, проте навіть не підозрює, у що перетворяться його проекти, якщо, «аби не було ядерної війни», потурати державам-агресоркам захопити світ.

Можна уявити, який «космос» почнеться, якщо не опиратися агресії й дозволити прийти до влади на планеті якомусь такому союзові РФ-КНР-КНДР-ІРАН… Власне, освіта: Маск не читав П’єра Булля. Ситуацію, коли саме такі істоти захопили планету Сорора (сестра), в системі Бетельгейзе, уже було описано в повісті «Планета мавп».

Отже, громадянин США, за домовленістю з представником уряду держави-агресорки, втрутився в дії України, спрямовані на припинення агресії й поновлення міжнародного права. Маск боявся нового «Перл-Гарбора», проте не помітив, що цей «Гарбор» уже відбувся 2014 року в Криму. Ну, у ФБР пояснять.

Комітет Сенату США з питань оборони заявив про необхідність провести відповідне розслідування щодо кампанії SpaceX. Член (-киня) комітету Елізабет Воррен висловилась за необхідність перевірити, «чи зовнішню політику проводить уряд, а не мільярдер». А також за те, аби Пентагон проаналізував свої відносини з компанією Маска.

Проте «зміна світогляду» мільярдера відбулася ще до його звіту перед Сенатом чи співбесідою з представником ФБР. Міністерство юстиції США заявило, що Ілон Маск, можливо, порушив ухвалу Федеральної торгової комісії від 2022 року про правила конфіденційності безпеки в соцмережі «Твіттер» (тепер – Х). Це як з Аль Капоне, якого притягнули до відповідальності за несплату податку.

Звичайно, Сенат розгляне справу втручання приватної особи у зовнішню політику США, а ФБР, точно, уже розпочала контррозвідувальні заходи, спрямовані на з’ясування обставин співпраці громадянина США з урядом РФ з метою сприяння інтересам агресорки у війні з Україною.

Маск, передчуваючи, чим усе це може завершитись, уже прийняв рішення передати Пентагону контроль над тією частиною Starlink, яка використовується Україною для визволення своєї території. І, можливо, це було його не останнє подібне рішення.

Гарний урок для громадян за кордоном, як слід, а як не слід, діяти за умов, коли твій уряд, у відповідності з нормами міжнародного права, надає допомогу жертві агресії, а ти хочеш надати допомогу агресорові, мотивуючи це необхідністю якнайшвидшого виведення людства десь у систему великої червоної зірки в сузір’ї Оріона.

P. S. Маск, крім усього іншого, можливо, засвітив і факт наявності крота у оборонних колах України, бо звідки ще росіяни заздалегідь можуть знати про плани атак ЗСУ на Чорноморський флот РФ?

Джерело.

Close