facebook

Школярам по всій країні приготуватися: до МОН звернулися із важливою заявою з навчання

Стало відомо по можливі зміни навчального процесу в школах.

Міністерство освіти України рекомендує поділити класи в школах на групи у випадках, коли кількість учнів перевищує 27 осіб. Це стосується уроків української та іноземних мов, повідомляється на сайті МОН.

Наприклад, у 5-6 класах при вивченні інтегрованого мовно-літературного курсу клас може бути поділений на групи протягом не менше ніж чотирьох уроків щотижня. Це є мінімальними вимогами в межах тижневого навантаження для вивчення української мови.

Поділ класу можливий також на практичних заняттях з інформатики, оскільки діти використовують комп’ютери. Проте в групі повинно бути не менше 8 учнів.

Ця норма може бути застосована і до уроків трудового навчання та технологій (окремо для хлопців та дівчат), якщо в класі навчається понад 27 учнів і у групі буде не менше 8 дітей.

Також можуть бути формовані групи на уроках фізичної культури в 10-11 класах (окремо для хлопців та дівчат) за тими ж умовами.

З 1 вересня навчальна програма в українських школах пройде зміни. Її адаптують до військових реалій, щоб діти володіли необхідними сучасними навичками.

Заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків зауважив, що окремо не будуть викладати предмети медичної допомоги чи мінової безпеки. Їх інтегрували в курси сьомих і дев’ятих класів.

Також Міністерство активно працює над змінами у предметі “Захист України” для учнів 10-11 класів. На першому етапі в програму цього предмету впроваджуватимуться нові компоненти навчання щодо дронів, їх особливостей та використання, видів.

Крім того, поглиблюють вивчення протимінної безпеки та надання медичної допомоги. Паралельно навчають вчителів, які викладатимуть цей предмет.

Джерело.

Close