facebook

Пенсія зменшиться на 50% у цих громадян України

Деякі українські пенсіонери можуть втратити від 20 до 50% своєї пенсії. У зоні ризику знаходяться громадяни, які не сплачують аліменти та не відшкодовують збитки від розкрадання майна підприємств.

Як інформує “biz.today.ua”, згідно з законодавством, не більше 50% від розміру пенсійних виплат можуть відрахувати на:

утримання членів сім’ї за статтею аліментів;

відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств чи організацій;

відшкодування збитків, пов’язаних із заподіянням шкоди здоров’ю та смертю потерпілого;

повернення одержаних зайвих сум заробітної плати.

У зв’язку з іншими видами стягнень можуть відрахувати із пенсії трохи більше 20%.

Крім того, пенсіонеру, який відновив свою трудову чи бізнесову діяльність, потрібно повідомити про це Пенсійний фонд України протягом десяти днів. Якщо цього не зробити, то обов’язково доведеться повернути надмірно виплачені суми державі.

Громадяни можуть також позбутися і 100% пенсійних виплат за низки обставин. Наприклад, пенсії з інвалідності можуть забрати у громадян, яким після чергового обстеження комісія не підтвердила діагноз.

Якщо пенсіонер отримав пенсію за вислугою років, але потім знову влаштувався на роботу, його також позбавлять виплат у повному обсязі. А ще, якщо пенсіонер помер, а його пенсію продовжували отримувати за нього родичі, то значить Пенсійний фонд вчасно не отримав інформації і нарахував зайву виплату. Її також доведеться повернути та анулювати пенсію на ім’я померлого.

Джерело.

Close