facebook

Новий конфлікт? Ердоган проти ЄС – зірвався на крик: там було ТАКЕ! Світ трясе, шок!

Туреччина розкритикувала доповідь Європейського парламенту, який наполягає на співпраці Анкари з ЄС у запровадженні санкцій проти Росії.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини.

Зокрема, зовнішньополітичне відомство заявило, що доповідь Європарламенту є збіркою повністю необґрунтованих звинувачень і упереджень. Вона також демонструє, що його члени не в змозі виробити правильний стратегічний підхід до ЄС, а також до регіону, де розташована Туреччина.

«Ця доповідь, на жаль, свідчить про те, що члени Європарламенту перебувають у полоні популістської повсякденної політики», – йдеться в заяві.

На Анкару чиниться все більший тиск з боку ЄС та США, щоб вона приєдналася до санкцій проти РФ за її вторгнення в Україну. Туреччина відмовляється приєднуватися до будь-яких інших санкційних зусиль, крім тих, що вводить ООН, мотивуючи це тим, що це може ускладнити її спроби посередництва між Києвом і Москвою.

«У такий критичний період, коли на карту поставлено стабільність і безпеку нашого континенту та відкрито вікно можливостей для пожвавлення відносин між Туреччиною та ЄС, ми вважаємо нераціональним, що ЄП виносить на форуми інші цілі, паралельні переговорам про вступ, які є основою відносин між Туреччиною та ЄС», – зазначає МЗС Туреччини.

Зазначимо, що канцлер Австрії Карл Негаммер зробив заяву на рахунок того, що не може уявити Туреччину членом Євросоюзу, та закликав остаточно припинити заморожені переговори про вступ.

Про це він заявив в інтерв’ю WELT.

Джерело.

Close