facebook

Виїзд за кордон непридатних та жінок: До запуску підготували нові правила, кого випустять

Для низки українців зміняться правила виїзду за кордон.

В Україні планується відновлення правил виїзду за кордон для громадян, визнаних непридатними до військової служби. Президент Володимир Зеленський видав термін у два тижні уряду та відповідним службам для розгляду та регулювання цього питання. Про це пише “Апостроф”.

За пунктом 6 Указу президента №576/2023 від 12 вересня заплановано відновлення правил виїзду за кордон для громадян України, визнаних непридатними до військової служби. У рамках цього указу профільним службам доручено опрацювати питання, пов’язані з перетином кордону цією категорією громадян, шляхом розроблення та подання відповідних нормативних актів.

Точні особливості та зміни, пов’язані з виїздом за кордон для громадян, визнаних непридатними до військової служби, поки що не зрозумілі. Можливі сценарії, де проводитиметься суворіша перевірка при виїзді або буде введена заборона на перетин кордону для цієї категорії громадян.

Очікується також, що для виїзду з України згаданим категоріям чоловіків (і з 1 жовтня певним категоріям жінок, які мають бути зареєстровані на військовому обліку), може знадобитися надання додаткових довідок з Територіального Центру Здоров’я або Військово-лікарської комісії.

Статус та можливі зміни у цій ситуації будуть визначені за два тижні, коли рішення відповідних служб буде оприлюднено.

Джерело.

Close