facebook

«Був вкрадений у мене»: Україна вдарила по заводу Порошенка в Севастополі (ФОТО/ВІДЕО)

Експрезидент відреагував.

У 2018 році Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належав тогочасному президенту України Петру Порошенку, окупанти «перевели у федеральну власність Росії».

Днями військово-повітряні сили завдали удару по сухому доку вказаного підприємства, де ремонтувалося як мінімум два кораблі ворожих ВМС.

Відомо, що наші літаки запустили по Севастополю до 10 ракет Storm Shadow виробництва Британії.

П’ятий президент України Петро Порошенко так прокоментував атаку по Севастополю у Facebook

– Сьогодні Збройні сили України вразили російські бойові кораблі на території заводу в Севастополі, який ще в лютому-березні 2014 року був вкрадений у мене окупаційною владою РФ, перейменований на совковий лад – Севморзавод орджонікідзе і перепрофільований для виробництва російської зброї.

Тому не може не радувати ракетний бумеранг Збройних сил України по заводу і те, що принаймні один корабель не буде запускати по нас балістичні ракети.

Удар по Севастополю. Повідомляють про пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ – https://t.co/XXp1WN8032 pic.twitter.com/XXyHqumXAD

— Украина криминальная (@cripoinfo) September 13, 2023
ДОВІДКОВО:

Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе – це найбільше підприємство судноремонту та суднобудування Криму, одне з провідних промислових підприємств Азово-Чорноморського регіону.
Підприємство було засноване у 1783 році. За всю історію свого існування завод мав повне завантаження та виконував найскладніші роботи з ремонту, модернізації та будівництва кораблів та судів різного класу.
Окупанти використовують його як основну ремонтну базу Чорноморського флоту РФ.
У декларації за 2017 рік п’ятий Петро Порошенко вказав, що протягом 2017 року не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.
У 2018 році Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе окупанти «перевели у федеральну власність Росії».

Джерело.

Close