facebook

МОЗ прогнозує сплеск захворюваності: Українцям треба бути напоготові

Коронавірус вже перейшов зі стадії епідемії до статусу сезонних захворювань.

Тепер ця хвороба лікується нарівні з грипом та іншими респіраторними інфекціями, які загострюються в осінній сезон. В Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що вже в жовтні захворювання сезонними хворобами буде на своєму піку. Про це повідомив Ігор Кузін – головний санітарний лікар країни, пишуть в центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Протягом останнього року МОЗ було зареєстровано близько 6 мільйонів інфекційних захворювань. 98% з них випадки грипу та гострі респіраторні інфекції, в тому числі і коронавірус.

За словами Кузіна, коронавірус нікуди не дівся і його продовжують реєструвати по всій країні. Зокрема, вже у вересні було зареєстровано близько 1200 випадків хвороби. Менша частина хворих – люди, вік яких перетнув межу 50 років, і які лікувалися у лікарні через складний обіг хвороби. Але не всім вдається побороти хворобу – 7 людей з цього списку загинули внаслідок ускладнень.

Найбільшу кількість хворих реєструють у Дніпропетровській, Одеській та Київській областях.

Міністерство охорони здоров’я закликає вакцинуватися, адже вакцинація вважається кращим способом захиститися від коронавірусу. Для дітей існує спеціальна вакцина.

Також раніше в МОЗ повідомили, що для деяких громадян вакцинація від коронавірусу може стати обов’язковою. Зокрема це люди з хронічними хворобами, та люди вікової категорії 60+. Це пов’язано з тим, що у цих людей перебіг хвороби не передбачуваний і може призвести до ускладнень, або летального випадку. Тому найближчим часом цей список буде затверджений.

Джерело.

Close