facebook

Військовий облік жінок вже з 1 жовтня: Чи потрібно самостійно йти до ТЦК

На початку жовтня минулого року ВРУ, було ухвалено закон про те, що жінкам певних професій необхідно стати на військовий облік.

Згідно з цим законом, жінки, які придатні до проходження військової служби (за станом здоров’я, віком) та закінчили професійні, фахові передвищі чи вищі заклади освіти, або мають медичну чи фармацевтичну спеціальність мають стати на військовий облік з 1 жовтня 2023 року. Про особливості цього обліку розповіла виданню ZAXID.NET, начальниця зв’язків з громадськістю Львівського ТЦК Марія Левко.

Важливо пам’ятати, що військовий облік жінок з мед освітою це не мобілізація, а узагальнення даних про те, скільки таких фахівців в Україні.

Чи потрібно жінкам самостійно йти до ТЦК

Окрім лікарів необхідно стати на облік й медсестрам, стоматологам, акушерам, фармацевтам. При цьому неважливо працюєте ви в цій сфері чи ні, адже наявність медичного диплома також покладає на вас обов’язок стати на військовий облік.

Заклади освіти, де навчають медичних або працівників фармацевтичної галузі за два місяці до закінчення навчання подають списки до ТЦК та СП.

Дані списки будуть підставою для оформлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного. Строк придатності такого посвідчення 30 діб.

Жінки, які отримали тимчасові посвідчення повинні прийти до міського (районного) ТЦК та СП, щоб їх взяли на облік. Це повинно відбутися протягом семи днів з моменту отримання такого посвідчення. Жінки, які на даний час непрацевлаштовані, мають прийти до центру комплектування самостійно, для взяття їх на облік.

Джерело.

Close