facebook

Усі країни-члени НАТО одностайно погодились, що Україна ввійде до Альянсу — Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для України скасовано вимогу реалізації ПДЧ і всі члени погодились, що Україна ввійде до Альянсу.

Усі країни-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) погоджуються, що Україна стане членом Альянсу у майбутньому.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив 11 жовтня на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн”), яке відбувається у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

“Ми повинні привести у дію довгострокову програму, аби забезпечити, що історія не буде повторюватися. З цього приводу, усі союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО”, – сказав Столтенберг.

Він також нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени скасували для України вимогу щодо Плану дій щодо членства (ПДЧ).

“Ми представили програму, аби зробити Збройні сили України повністю взаємосумісними з майбутніми союзниками”, – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що було започатковано Раду Україна-НАТО, де усі країни разом з Україною є рівними учасниками. Нині, за словами Столтенберга, боротьба України – це боротьба НАТО, безпека України – це безпека НАТО, а цінності України – це цінності НАТО.

“Ми будемо виступати на стороні України стільки, скільки буде потрібно”, – додав Столтенберг.

Вступ України до НАТО: останні новини

28 вересня, до Києва з неоголошеним візитом прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, де зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Тоді він заявив, що сьогодні Україна близька до членства в Альянсі, як ніколи раніше. Він нагадав, що Альянсом було ухвалено три історичних рішення для того, щоб це втілити у реальність:

скорочення шляху України до НАТО завдяки усуненню вимоги щодо виконання плану дій щодо членства;
узгодження програми, за якою українські Збройні сили стануть повністю сумісними із арміями країн-членів НАТО;
зміцнення політичних зв’язків НАТО та України на безпрецедентному рівні. Йдеться про створення комісії Україна-НАТО.

Джерело.

Close