facebook

Рятував життя українців під час російського обсmрілу: на фронті загинув волонтер-парамедик із Данії. Фото

Російська війна в Україні забирає життя не тільки жителів нашої країни. На фронті загинув волонтер-парамедик із Данії Оскар Александер Коксвік Йоганссон. Він рятував життя українців під час російського обстрілу.

Трагічну звістку повідомили на сторінці Українське душпастирство в Данії – УГКЦ у Facebook. З початку широкомасштабної війни Росії проти України волонтер, не вагаючись, почав активно допомагати українцям (щоб переглянути фото, доскрольте до кінця сторінки).

“Робив те, що вважав за потрібне: від транспортування машини швидкої допомоги та іншого медичного обладнання до рятування життя на найбільш небезпечних ділянках фронту. Перед тим, як поїхати в Україну, охрестився в Sankt Ansgar Kirke – København, а місцевий священник став його хрещеним батьком. Віримо, що безкорислива любов та діла милосердя поселять його душу де святі та праведні перебувають”, – йдеться в повідомленні.

Заупокійна літургія за парамедиком служитиметься у п’ятницю, 13 жовтня, об 11.00 у Sankt Ansgar Kirke. Молитва проходитиме данською мовою, без труни покійного.

Відомо, що в Україні буде кремація, а коли прах привезуть в Данію (приблизно за 3-4 тижні), тоді похоронять на кладовищі без участі широкого кола осіб.

Джерело.

Close