facebook

Примусове підвищення пенсії: українці почали масово подавати до суду на ПФУ – як

Захмарні ціни на всі та смішні виплати не залишають пенсіонерам вибору.

Згідно з українським законодавством, пенсіонери мають право на аліменти від своїх дорослих дітей у разі нестачі грошей на життя. Деяким громадянам навіть доводиться судитися зі своїми дітьми через копійчані виплати та дорогі продукти з ліками, причому майже завжди суд виносить рішення на користь пенсіонерів, розповідає “Обозреватель”.

У реєстрі судових рішень сотні справ, у яких пенсіонери намагаються через суд зобов’язати своїх дітей надавати матеріальну допомогу. Наприклад, Жидачівський районний суд Львівської області зобов’язав дочку платити своєму батькові похилого віку по 1 тис. грн на місяць до кінця його життя, при цьому сам пенсіонер наполягав на сумі в 4 тис. грн.

Повідомляється, що пенсіонер подарував дочці та її синові свій будинок, вони в ньому зареєструвалися, через що він втратив можливість отримувати субсидію. Всю пенсію чоловік віддає свою на комуналку та ліки.

Дергачівський районний суд Харківської області зобов’язав жінку платити своєму батькові 25% усіх своїх доходів до кінця його життя. У матеріалах справи йдеться про те, що спеціально для суду пенсіонер пройшов медкомісію, яка підтвердила його інвалідність другої групи.

Позивач отримує пенсію у розмірі 7955, 51 грн, яку витрачає на ліки, продукти, комуналку, проте грошей не вистачає. Він не знає, де працює його дочка, але в суді заявив, що має можливість платити йому аліменти, з чим суд і погодився.

Вишгородський районний суд Київської області задовольнив позов 93-річної жінки. Її сина зобов’язали щомісяця сплачувати аліменти у розмірі 5 тис. грн. У матеріалах справи йдеться, що у жінки було троє дітей, одна з яких давно загинула.

У результаті у пенсіонерки залишилися син і дочка, обидва вже пенсійного віку. Дочка забрала стару матір до себе і зараз повністю її утримує за власний рахунок, при цьому вони разом із чоловіком уже не працюють.

Син, який матері не допомагає, і працює, і отримує пенсію. У суді надали інформацію про те, що утримання матері коштує десять тисяч гривень на місяць, і половину цієї суми зобов’язали платити чоловіка.

Джерело.

Close