facebook

Війна з рф по-новому: Зеленський зробив екстрену заяву

Зеленський заявив, що Україна перегляне свою стратегію війни з росією.

Після виходу статті у виданні The Economist з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним про те, що нібито війна зайшла в глухий кут, президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність перегляду стратегії війни з рф, пише РБК-Україна.

Так, глава української держави в інтерв’ю NBC News заявив, що українські військові вигадують різні плани, різні операції, щоб швидше просуватися вперед і завдавати несподіваних ударів по росії.

Крім того, Зеленський спростував нещодавні заяви американських військових, інших союзників і навіть головнокомандувача ЗСУ про те, що війна зайшла в глухий кут після 20 місяців запеклих боїв.

Він заявив, що ворог думав, що здолає нас, але цього не сталося. На думку Зеленського, це не глухий кут. Тим самим він показав, що не згоден зі словами Головнокомандувача ЗСУ.

За словами президента, наступ України йде повільно через те, що росія контролює небо. Тому Україні для успішних наступальних дій, за словами Зеленського, необхідні додаткові засоби ППО, а також винищувачі F-16.

Глава держави заявив, що минулого року фронт також був статичним, проте згодом українським військовим вдався прорив у Харківській області.

При цьому Інститут вивчення війни ISW проаналізував статтю з Головнокомандувачем ЗСУ і зазначає, що Валерій Залужний говорив не про глухий кут, а як з нього вийти.

Зокрема, він у статті найбільше пояснював, що нинішній позиційний характер війни є результатом технологічно-тактичного паритету на полі бою та широкого використання мінних загороджень російськими та українськими військами.

Також Залужний згадав варіанти, як вийти з позиційної війни, і що для цього може знадобитися. Він зазначив, що вигідна позиційна війна лише росії. Аналітики стверджують, що Залужний говорив про те, як цього не допустити.

Джерело.

Close