facebook

Вже з пеpшого гpудня: МВС запуcкає нові пpавила для всіх вoдіїв

Пілотний проект із забезпечення прозорих іспитів на права з 1 грудня розширюється по всій Україні.

Вже завтра стартує у сервісних центрах МВС у Харківській, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

Зазначається, що в пілотному проєкті беруть участь не всі сервісні центри МВС, їх список можна переглянути за посиланням.

Інші сервісні центри в цих областях, як і раніше, надаватиме громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу.

Нагадаємо, прозорі іспити у сервісних центрах МВС запустили в Україні 6 місяців тому.

На першому етапі пілотний проект запустили у Львівській, Київській, Одеській та Вінницькій областях. Потім він поширювався інші регіони країни. Загалом у пілотному проекті брали участь сервісні центри МВС у 12 областях.

Як зазначали у МВС, за новими правилами теоретичний іспит з першого разу склали лише 24% кандидатів у водії, а практичний іспит – 35%.

У МВС планують перетворити низку сервісних центрів на екзаменаційні хаби, в яких і екзаменаційні класи, і авто будуть обладнані відеокамерами з аудіозаписом.

У повідомленні наголошується, що великий попит на іспит відстежується у Житомирській та Сумській областях, тому перелік сервісних центрів МВС, які здійснюватимуть екзаменаційну діяльність, розширюватиметься.

З 1 грудня у цих регіонах теоретичний та практичний іспити додатково прийматимуть ще у двох сервісних центрах МВС: №1844 у місті Звягель на Житомирщині та №5943 в Охтирці Сумської області.

Українцям нагадали, що результати іспитів вони мають право оскаржити, але зробити це можна протягом 10 днів, звернувшись із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї області, де пройшла екзаменація. А отримання копії відео доступне протягом 30 днів.

Джерело.

Close