facebook

Це знущання: частині українців з 1 січня піднімуть тарифи на воду

Частини українців підвищать тариф на воду з 1 січня 2024 року
Попри мораторій на підвищення цін на комунальні послуги, вже з 1 січня для деяких українців вирішили підняти тариф на воду. Повідомлення опубліковано на lvivvodokanal.com.ua.

У Львівській області планують підняти тариф з нового 2024 року на централізоване водопостачання та водовідведення. Зокрема, це стосується тих осіб, які отримують послуги за індивідуальними договорами.

Зростання ціни на абонентське обслуговування централізованого водопостачання та водовідведення залежатиме від наявності комерційного вузла:

без вузла – тариф зросте на 37,7% – до 19,36 гривні;
з вузлом – на 6,2% до 31,15 гривні.
Такий самий алгоритм діє і на вартість абонентського обслуговування водоспоживання:

без вузла – тариф зросте на 37,7% – до 39,26 гривні;
з вузлом – на 16,5% до 50,78 гривні.
У Львівводоканалі пояснили, що підвищення тарифу відбудеться у зв’язку зі збільшенням вартості послуг. Розрахунок нових тарифів здійснювався з урахуванням майбутнього прожиткового мінімуму для працездатних осіб та коригування індексу цін виробників.

Вартість централізованого водопостачання та водовідведення відрізняється у кожній області, адже єдиного постачальника ресурсу в Україні немає. Видання 24 канал публікує карту України із зазначенням тарифів у великих містах України:

До речі, тариф на водопостачання в Україні НКРЕКУ хотів підняти вже кілька разів по всій країні, але уряд цього рішення не підтримав.

Однак, у невеликих містах та населених пунктах, якщо водоканал не повинен погодити новий тариф із НКРЕКУ, водопостачання може подорожчати й вже у низці областей таке рішення приймалося попри воєнний стан.

Кабмін запровадив мораторій на підвищення низки комунальних тарифів, а саме на опалення, газ та гарячу воду у 2022 році на весь час дії воєнного стану та ще на 6 місяців після його скасування.

Джерело.

Close