facebook

Зафіксовано дефіцит енергії: у “Укренерго” звернулися до всіх українців із важливим проханням

В Укренерго звернулися з важливим проханням до всіх українців.

У суботу, 9 грудня ситуація в енергетиці України залишається складною. Тож у Telegram-каналі Укренерго опублікували заклик до українців.

В енергосистемі знову зафіксовано дефіцит електроенергії. Це означає, що українці споживають більше електроенергії, ніж її виробляється.

З цієї причини, щоб уникнути екстрених відключень споживачам, компанія змушена знову просити аварійну допомогу операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі.

Повідомляється, що аварійна допомога із цих країн в Україну надходитиме з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт. Цей екстрений захід вжито для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі України.

Головною причиною виникнення нестачі електроенергії вказується недостатня кількість потужностей, що генерують.

Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції переведено на аварійний ремонт, ще один – на плановий.

Декілька блоків відновлюються на прифронтовій території після артилерійських обстрілів, а в інших регіонах — після масового ракетного обстрілу минулої зими.

Ускладнює ситуацію й високий, попри вихідний день та потепління, рівень споживання електроенергії. Але в компанії зазначили, що на цей фактор може вплинути кожен із нас, якщо споживатиме економну електроенергію.

Для економії потрібно дотримуватись таких правил:

вимкнути “зайвий” світло у приміщеннях;
не включати відразу кілька потужних приладів (бойлер, пральну машину та праску), а в обідню перерву не включати разом чайник та мікрохвильову піч;
якщо температура повітря в приміщенні комфортна, вимкнути кондиціонери та обігрівачі;
витягніть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили гаджети.

Джерело.

Close