facebook

Пенсіонерам приготуватися: багато хто по-новому отримуватиме виплати – не на картку банку

Пенсіонери з України, які знаходяться у Польщі як біженці, отримають можливість отримувати свої пенсії через міжнародні поштові перекази, які надає АТ “Укрпошта”.

Така ініціатива спростить процес отримання пенсій для українських громадян, які тимчасово перебувають за кордоном, забезпечуючи їм можливість отримувати свої фінансові виплати в іншій країні.

Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Для отримання пенсій за кордоном необхідно заповнити електронну форму на офіційному веб-сайті Укрпошти або заповнивши її у паперовому вигляді.

Для завершення процедури отримання пенсії за кордоном необхідно надіслати заповнену заяву на адресу “Укрпошти” за такою адресою: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна.

Після отримання заяви працівники “Укрпошти” проведуть її опрацювання, а міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу протягом місяця, наступного за місяцем надсилання заяви. Зазначивши адресу тимчасового перебування за кордоном, і пенсійні виплати будуть надіслані на цю адресу.

Важливо врахувати, що перерахунок коштів буде проведений в іноземній валюті країни, де знаходиться отримувач. Наприклад, у разі Польщі, це буде злотий.

Для отримання переказу від АТ “Укрпошти” одержувач, якому здійснюється пенсійна виплата, повинен пред’явити документ, що посвідчує його особу.

В цьому місяці в Україні не передбачено підвищення пенсій та тарифів на комунальні послуги. Однак окремі отримувачі субсидій можуть розраховувати на додаткові пільги для сплати за опалення, а пенсіонери можуть отримувати індивідуальні надбавки.

Джерело.

Close