facebook

Насувається сильна хвиля снігопадів: в Україні намете півметрові кучугури

У п’ятницю, 22 грудня, очікуються опади на заході вночі, на півночі та в центральних областях вдень, включаючи сніг, мокрий сніг та дощ, місцями із налипанням мокрого снігу та ожеледицею.

Пориви вітру можуть досягати 15-20 м/с. У Карпатах температура повітря буде коливатися між -1 та -6 градусами зі снігопадом та завірюхою.

Про це свідчать дані моніторингу погоди Ventusky.

У суботу, 23 грудня, очікується невеликий сніг, іноді мокрий, по всій території України. Пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с.

У неділю, 24 грудня, сніг передбачається на півночі та заході країни. Пориви вітру становитимуть 17-22 м/с. До вечора 24 грудня в Чернігівській та Сумській областях очікується шар снігу до 17 см. У Карпатах ця товщина може досягати 55 см.

Метеоролог Наталка Діденко зазначила, що в четвер в Україні ще буде тепло, але протягом 22-24 грудня температура повітря впаде, можливо, до невеликих мінусових значень. Рекомендується грітися та витрачати час на свіжому повітрі, щоб насолодитися атмосферою.

Опадів не передбачається 21 грудня, за винятком невеликого дощу чи мряки у західних та східних областях. Треба врахувати, що в західних областях в четвер очікується сильний південно-західний вітер, тоді як на інших територіях – помірний.

Прогнозується найнижча температура повітря у Карпатах, на Закарпатті та на сході, вдень до +1+4 градусів. У більшості областей України буде трохи тепліше, з температурою від +4 до +8, на півдні країни до +10 градусів. У Києві у четвер очікується погода без істотних опадів і до +4 градусів.

Протягом 22-24 грудня буде прохолодніше, з опадами у вигляді мокрого снігу та дощу, а також різким вітром. Але на Різдво передбачається знову потепління.

Джерело.

Close