facebook

Без паспорта в магазин навіть не заходьте: з 1 січня запроваджують жорсткі правила на касах – кого торкнеться

З 1 січня до магазину без паспорта ні ногою, що відбувається.

Польські магазини найближчим часом звикнуть до нового законопроєкту, який набуде чинності з 1 січня 2024 року. Даною інформацією ділиться інформаційний портал Знай юа.

Йдеться про поправки до законопроєкту про охорону здоров’я, які ухвалив Парламент ще у серпні минулого року. Згідно з новими вимогами, продаж енергетичних напоїв, які містять кофеїн і туарин, буде заборонено особам, які не досягли 18 років.

Це означає, що у разі сумнівів з боку продавця, покупець енергетичних напоїв буде зобов’язаний пред’явити посвідчення, яке підтверджує повноліття. Якщо покупець не має при собі документів, і не може жодним чином підтвердити свій вік, йому в покупці відмовить.

Варто зазначити, що нові обмеження стосуватимуться не лише великих мережевих супермаркетів, а й усіх торгових точок. Фактично, всі магазини стануть єдиним місцем, де неповнолітні все ще зможуть купити енергетик.

За законом з 1 січня 2024 року запроваджується повна заборона на продаж подібних напоїв виключно у навчальних закладах, офісах, на підприємствах, автоматах тощо.

Тому необхідно затвердити, що Польща обмежує доступ неповнолітніх до енергетичних напоїв, щоб запобігти негативному впливу на їхнє здоров’я. Але чи так це буде, як хоче влада – питання залишається відкритим, оскільки та доступ до енергетиків у підлітків зберігається.

Джерело.

Close