facebook

Українцям розповіли про плани на тариф на електроенергію: скільки потрібно буде платити

Українцям найближчим часом не варто очікувати зростання тарифів на електроенергію. Щонайменше, до закінчення опалювального сезону платити за світло потрібно буде за поточними розцінками: 2,64 грн за кіловат-годину – незалежно від обсягу споживання.

Про це повідомив очільник Міненерго Герман Галущенко, передає пресслужба міністерства. “До кінця опалювального сезону 2023/24 підвищення тарифів для населення не планується”, – йдеться в повідомленні. obozrevatel.com

Нагадаємо: тариф у 2,64 грн за кіловат-годину без урахування обсягу споживання діє в Україні з літа. Таким чином, при споживанні, наприклад 239 кВт*год, сума у платіжках становитиме 630,96 грн.

Доти ж розцінки були нижчими. Так:

за умови споживання до 250 кВт*год струму на місяць кожна кіловат-година коштувала 1,44 грн;

якщо було спожито понад 250 кВт*год – 1,68 грн.

Таким чином, за споживання тих же 239 кВт*год платити потрібно було 344,16 грн. Тобто майже на 290 грн менше, ніж тепер.

Водночас Галущенко зазначає: підвищення тарифу вже принесло позитивні результати. Зокрема, дозволило акумулювати близько 16-18 млрд грн, які були спрямовані серед іншого на проведення ремонтної кампанії на об’єктах державних “Укргідроенерго” та “Енергоатому”.

“Величезну допомогу для відновлення енергосистеми надали громадяни. Було змінено тариф для населення, і зокрема й завдяки цим коштам, сплаченим споживачами, нам вдалося відновитися”, – зазначив міністр.

Джерело.

Close