facebook

Гетманцев про мобілізацію: назвав українців “боягузами” і розповів, чи можна буде відкупитись

Голова Комітету розкритикував можливість “відкупитися” від служби.

Депутат Данило Гетманцев прокоментував пропозицію бронювання працівника, який сплачує 6000 грн ПДФО на місяць. Політик в інтерв’ю “РБК” назвав це “податком на боягузтво”.

“Дискусія щодо звільнення від мобілізації за майновим цензом, так званий податок на боягузливість, іде у суспільстві з різним ступенем напруженості з 24 лютого. Крім того, і тут немає чого заперечити, війна – це мобілізація і на фронті, і в тилу. І якщо ти працюєш в тилу, ти повинен утримувати тих, хто воює за тебе на фронті. Тому не платити зараз податки, працювати “в чорну” – це абсолютно аморально”, – заявив Гетманцев.

Він вважає несправедливим встановлення критеріїв у цифрах офіційних зарплат, які суттєво перевищують середню по країні.

Оскільки на ринку попит на роботу перевищує пропозицію, а рівень зарплат на прифронтових територіях менший, ніж у деяких інших регіонах, такі ідеї дискредитують одразу за декількома ознаками – професія, територія, ВПО, майновий стан, наголосив нардеп.

“Це порушує основний принцип, який має бути дотримано в країні, яка воює, – справедливості жертви. Жертвувати здоров’ям, свободою, майном мають однаково. Інакше дискредитується сама ідея боротьби та перемоги. Тому не думаю, що дискусія, яка вкотре загострилася, має перспективу”, – резюмував голова фінкомітету парламенту.

Джерело.

Close