facebook

Українцям дали час до 1 травня: хто не заплатить, розпочнуться проблеми

Як відомо, після масштабного вторгнення чимало українців переселилися за кордон. Попри це, їм все одно потрібно подати податкову декларацію до 1 травня 2024 року.

Про це повідомляє видання sud.ua.

Журнал “Судово-юридична газета” дослідив процедуру декларування доходів іноземних фізичних осіб, які є резидентами України за результатами 2023 року.

Обов’язок декларування виникає у випадку, якщо фізична особа, хоча і проживає за кордоном, але має стабільні зв’язки з Україною через проживання, особисті або економічні інтереси, або є громадянином України. Такі особи вважаються резидентами України з точки зору податкового законодавства.

Всі доходи, отримані резидентами України, підлягають оподаткуванню згідно з правилами Податкового кодексу України, незалежно від того, де ці доходи отримані.

До 1 травня 2024 року фізичні особи – резиденти України, що отримали іноземні доходи у 2023 році, повинні подати декларацію про свій майновий стан і доходи відповідно до вимог податкового законодавства.

Доходи в іноземній валюті слід перерахувати в гривні за офіційним курсом Національного банку України на дату отримання таких доходів.

Ставка податку на доходи у формі дивідендів з акцій та/або інвестиційних сертифікатів, корпоративних прав, нарахованих нерезидентами, становить половину ставки, встановленої Податковим кодексом України.

У декларації також необхідно вказати доходи, отримані від джерел в Україні.

Для сплати податків з іноземних доходів фізична особа повинна самостійно перерахувати податки до 1 серпня 2024 року за місцем свого реєстрації в податковому органі.

Реквізити для сплати податків можна отримати на веб-сайті відповідного податкового органу.

Джерело.

Close