facebook

Людям наполегливо рекомендують не йти на пенсію у 60 років

Українське законодавство встановлює пенсійний вік на рівні 60 років, з умовою, що особа має необхідний страховий стаж. Проте, населення рекомендується відкладати виходження на пенсію та продовжувати працювати для отримання більш вигідних пенсійних виплат у майбутньому, повідомляє today.ua.

Продовження трудової діяльності без припинення пенсійних виплат призведе лише до невеликого зростання розміру пенсії. Це пов’язано з незначним збільшенням стажу, що призведе лише до невеликого підвищення пенсійного виплати. Однак, це незначне збільшення не суттєво вплине на фінансове положення.

З іншого боку, якщо продовжувати працювати після досягнення 60-річного віку і відмовитися від отримання пенсійних виплат, пенсія буде зростати з кожним місяцем роботи на 0,5%. Таким чином, за рік додаткової роботи розмір пенсії збільшиться на 6%. Протягом 5 років роботи після 60 років, пенсія збільшиться на 30%.

Але це ще не все. Якщо продовжувати працювати і після досягнення 65 років, при цьому відтермінувавши вихід на пенсію на понад 60 місяців, то щомісячне зростання пенсії складатиме не 0,5%, а 0,75%. Цей приріст починається з 60 років. Отже, за 10 додаткових років роботи можна отримати збільшення розміру пенсії на 90%. Замість 5000 гривень ви можете очікувати майже подвоєне збільшення пенсійних виплат після досягнення 70 років.

Отже, якщо людина почуває себе спроможною до праці, то вона може продовжувати працювати та забезпечити собі більш вигідну пенсію у майбутньому.

Джерело.

Close