facebook

На бoлотах пaніка, пyтін шoкований! Що зpобили Зeленський і Шoльц

Історичний крок! Німеччина та Україна уклали важливу угоду щодо безпеки.

Підписи поставили безпосередньо президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Що саме передбачено безпековим договором, яку військову допомогу Німеччина надасть Україні вже 2024 року та який меседж передав канцлер Путіну.

Історична угода

Історична угода: президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Олаф Шольц підписали двосторонню угоду про безпекову співпрацю між країнами.

Першим про це повідомив Шольц у соцмережі Х (колишній Twitter) 16 лютого.

Примітно, що в кінці повідомлення Шольц написав “Слава Україні!”:

“Володимир Зеленський і я підписали сьогодні угоду про наші довгострокові зобов’язання в галузі безпеки. Історичний крок. Німеччина продовжить підтримувати Україну в боротьбі з російською агресивною війною. Слава Україні!”.

Водночас Зеленський повідомив у Telegram деякі деталі договору. Документ закріплює німецьку військову підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік, а також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу Росії на Україну:

“Безпрецедентний документ, що закріплює німецьку підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік. Це зброя, щодо якої вже є конкретні контракти. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів”.

До речі, Німеччина вперше у своїй історії стає державою-гарантом. Про це заявив міністр оборони ФРН Пісторіус, коментуючи угоду про “гарантії безпеки” між Україною та Німеччиною. Після підписання документа Зеленський і Шольц вийшли на спільний брифінг, де федеральний канцлер ФРН запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну в розбудові сучасних Збройних сил, щоб запобігти будь-якій майбутній агресії Росії.

Джерело.

Close