facebook

Серйозно штормитиме: Україну накриє ціла серія магнітних бур – дати

Магнітні бурі можуть істотно вплинути на фізичний стан людей. У березні накриє Землю ціла серія бур. Про це свідчать дані, опубліковані на Swpc.

Коли чекати магнітні бурі у березні?

За даними метеорологів, у березні заплановано кілька магнітних бур на Сонці, які вплинуть на Землю. Фахівці стверджують, що вони будуть різної сили на початку, середині та наприкінці місяця:

3-4 березня – слабка магнітна буря;
9-10 березня – найсильніша буря на місяці;
15-16 березня – буря середньої сили;
21-22 березня – слабка буря;
27-28 березня – магнітна буря середньої сили.
Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі – це реакція магнітосфери на різкі сплески та тиск сонячного вітру.

Під впливом цих явищ магнітне поле Землі починає вагатися, що впливає на всю атмосферу планети і, відповідно, на людину.

Вони можуть тривати від кількох годин до кількох днів, і їхня сила прямо впливає на фізичний стан та настрій.

Чим небезпечні магнітні бурі?

Магнітні бурі можуть становити небезпеку через їх потенційний вплив на електронні системи та зв’язок, включаючи супутники, GPS та мережі електропередачі. Вони також можуть викликати збої у роботі електронних пристроїв та енергосистем.

Для людини магнітні бурі можуть бути пов’язані з погіршенням фізичного стану, оскільки вони можуть викликати головний біль, безсоння, втому та інші симптоми.

Крім того, магнітні бурі можуть збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров’ям, особливо у людей з чинними здоровенними проблемами.

Джерело.

Close