facebook

Польщу понесло: протести фермерів переростають у бунт – у Варшаві вже горять шини, ситуація загострюється

Сьогодні, 6 березня, у Варшаві розпочалася масштабна акція протесту фермерів, що розпочалася перед канцелярією прем’єр-міністра, де протестувальники підпалили шини.

Однією з основних вимог демонстрантів є захист польських кордонів від “неконтрольованого напливу” продуктів з України, росії та Білорусі.

Цю інформацію поширило Polsat News.

Відомо, що перед початком страйку вже були інциденти, пов’язані з масовою присутністю фермерів у Варшаві.

За даними видання, о 11:00 фермери розпочали демонстрацію перед будівлею канцелярії, що призвело до ускладнення руху транспорту по всьому місту. В’їздні шляхи до столиці Польщі також були заблоковані.

Крім того, перед будівлею канцелярії глави уряду були підпалені шини, а також труна, яка символізувала польське сільське господарство.

“Ми тут, щоб передати прем’єр-міністру Дональду Туску наші проблеми, про які він повинен знати. Зелений курс та всі його наслідки, а також захист польських кордонів від неперевіреного ввезення продуктів з України, Росії та Білорусі. Це наша головна турбота… Цей “зелений курс” призведе до краху нас усіх. Якщо уряд не захистить нас, ми зникнемо. Польща зникне. Ми всі єдині. В єдності ми маємо силу, і ми не дозволимо розділити фермерів”, – заявив один із лідерів протесту під час свого виступу.

Після виступів перед канцелярією прем’єра, учасники протесту рушили до будівлі Сейму. Планується, що вони вимагатимуть зустрічі з головою парламенту Шимоном Головнею.

Джерело.

Close