facebook

Пpоскочити не вдaлося. Поляки не пустили двох укpаїнців дoдому. Названо пpичину

З початку 2024 року співробітники Бещадського прикордонного загону викрили понад 100 фальшивих документів, – йдеться в офіційному повідомленні польських прикордонників.

Ще двох спіймали під час перевірки на прикордонному переході в Будомежі та Медиці протягом тижня, що минає.

6 березня співробітники автомобільного прикордонного переходу в Будомєжі (з українського боку – Грушів) перевірили 59-річного громадянина України.

Чоловік виїхав з Польщі на легковому автомобілі з українськими номерами.

Одним із документів, які він надав на перевірку, було посвідчення водія.

Прикордонники швидко встановили, що документ, нібито виданий українською владою, був підробленим.

Українець зізнався у використанні підробки, на нього очікує суд.

Подібна подія відбулася двома днями раніше в Медиці (ПП Шегині в Україні). У цьому випадку 24-річний українець скористався підробленим українським посвідченням водія.

Провину в інкримінованих діях іноземець не визнав. Офіцери здійснюють подальші слідчі дії, зокрема експертизу посвідчення.

Серед виявлених цього року польськими прикордонниками документів найбільше було фальшивих відбитків штампів прикордонного контролю та фальшивих водійських прав.

За використання підробленого документа передбачене покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 5 років, а за підготовку до використання підробленого документа передбачене покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 роки.

Джерело.

Close