facebook

Усіх водіїв попередили: в Україні з’являться нові номери

В Україні планується введення нових серій номерних знаків для автомобілів, які будуть виготовлятися підприємцями або підприємствами.

Головний сервісний центр МВС повідомив, що в нових комбінаціях номерних знаків будуть використовуватися символи з латинського алфавіту, і водії матимуть можливість отримати їх від офіційних підприємців.

Про це повідомляє сайт Pro Гроші.

Суб’єкти господарювання, які планують займатися виготовленням номерних знаків, повинні подати в Головний сервісний центр МВС необхідний перелік документів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 2023 року № 774.

Після подачі заявки протягом 5 днів підприємець або підприємство включається до відповідного реєстру, що дає право на виготовлення номерних знаків.

Нові номерні знаки будуть позначені серіями:

OA;
ОВ;
ОС;
ОЕ;
ОН;
ОІ;
ОК;
ОМ;
UB;
UC;
AG;
AJ;
DB;
NA.
Після введення нововведень буде легко відрізнити автомобілі з номерними знаками від підприємця чи підприємства від інших транспортних засобів. Вартість замовлення цієї послуги буде регулюватися індивідуально.

У разі позбавлення водія права керування автомобілем в Україні за порушення Правил дорожнього руху, водій вважатиметься позбавленим права водіння з дня набрання чинності відповідним рішенням суду. Для відновлення прав водій повинен успішно пройти теоретичний та практичний іспити з водіння. Якщо в посвідченні вказано кілька категорій, іспити складаються за найвищою з них. Тимчасові посвідчення водія не підлягають відновленню, і водій повинен пройти знову навчання в автошколі та отримати нові документи.

Джерело.

Close