facebook

Найгуманніший суд у світі: справа про розкрадання 1,5 млрд грн у ЗСУ – Лієв вийшов на волю

Олександр Лієв вийшов на волю, подробиці.

Вищий антикорупційний суд відпустив з-під варти колишнього керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва, якого підозрювали у розкраданні майже 1,5 мільярда гривень на закупівлю боєприпасів для ЗСУ. Про це повідомляє Суспільне.

Як стало відомо, найгуманніший суд у світі змінив запобіжний захід Олександру Лієву – перебування під вартою до звільнення. Суд відпустив його під особисте зобов’язання та направив ухвалу до СІЗО.

На цей час немає інформації чи вдома Лієв, чи ні, адже постанова не передбачає його присутності при звільненні з-під арешту.

ВАКС 15 березня розглядав скаргу адвокатів чиновника, які просили суд відпустити підзахисного із СІЗО. Справу розглядав суддя, який уже раніше відпускав Лієва з-під варти.

Як стало відомо із запису трансляції засідання, під час розгляду справи прокурора не було, причина відсутності невідома.

Нагадаємо, апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 12 лютого взяла під варту Лієва до 8 квітня включно із правом внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень.

Джерело.

Close