facebook

Пацкан: більшість меблів, закуплених для НУШ, – неякісні

Переважна більшість закуплених для початкових класів шкільних меблів та навчальних матеріалів у рамках впровадження Нової української школи не відповідають нормам та стандартам якості.

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан за результатами проведення аудиту ефективності використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Голова Рахункової палати зазначив, що упродовж 2018 року – 9 місяців 2019 року на впровадження реформи відкрито асигнувань майже на 2 млрд 300 млн грн. З них використано менше 2 млрд грн.

«Майже 400 млн грн станом на 1 жовтня 2019 року невикористано. А близько 60 млн грн на кінець 2018 року повернуто до державного бюджету. Тобто грошей виділяється чимало, а використовуються вони неефективно», – наголосив Валерій Пацкан.

Він зауважив, що концепція Нової української школи передбачає впровадження сучасних підходів до навчального процесу та створення для дітей комфортних умов для навчання та відпочинку.

«А що ми виявили? Переважна більшість закуплених для початкових класів шкільних меблів та навчальних матеріалів – не відповідають нормам та стандартам якості. Тобто наших дітей змушують користуватися неякісними меблями. Це виявлено на більшості з перевірених об’єктів – на понад 70%», – підкреслив Голова Рахункової палати.

Джерело.

Close