facebook

Злякалися навіть синоптики: в Україну мчить дуже небезпечна стихія – названі дати

Частину України на початку квітня накриє небезпечна стихія

Синоптики попереджали, що погода в березні часто буває непостійною і так воно сталося. За місяць українці бачили все: сніг, дощ, потепління та похолодання. Початок квітня також може здивувати незвичайною погодою деяких українців. Про це свідчать дані на погодному порталі Ventusky.

На початку квітня можливі снігопади. Такі опади, ймовірно, варто очікувати 4 і 5 квітня. Але синоптики не вважають, що сніг у квітні є рідкісним явищем, оскільки ж були такі випадки в Україні.

Якщо погода “плюсова”, то опади йдуть у вигляді мокрого снігу. Зазначається, що здебільшого така погода може пройти у західних та пізніше у північних областях України.

У четвер, 4 квітня, сніг очікується на крайньому заході. Снігова стихія торкнеться Львівської, Івано-Франківської області та Закарпаття.

Увечері сніг може пройти у Волинській та Рівненській областях. Про те, скільки випаде опадів, немає інформації. Також немає відомостей, чи буде снігопад супроводжуватися зниженням температури.

У п’ятницю, 5 квітня, у вищезазначених областях залишатиметься снігова погода, до них приєднається ще Тернопільська область.

Вдень та ввечері, згідно з прогнозом, сніг йтиме на заході та північному заході країни. В інших регіонах снігопаду не має бути.

Синоптик Наталія Птуха в інтерв’ю 24 каналу поділилася, що якщо у квітні й випадає сніг, то, як правило, це короткочасний процес.

Приблизно за добу сніг, який випав, може розтанути. Все через те, що у другому місяці весни всі процеси проходять стрімко, а погода, як і раніше, дуже швидко змінюється.

При цьому синоптик заявила, що ні вона, ні її колеги поки що не можуть з точністю сказати, що у квітні випаде сніг. Точний прогноз можна зробити за кілька діб або принаймні за тиждень.

Джерело.

Close