facebook

Або так, або без світла: озвучено прогноз щодо тарифів на електрику

Найближчим часом уряд не планує збільшувати тарифи на електроенергію для українських споживачів. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За словами Галущенка, відповідні проєкти не готуються через невизначеність у масштабах збитків, заподіяних енергетичній системі країни російськими окупантами.

Галущенко зазначив, що торік тарифи на електроенергію для населення були підвищені внаслідок масштабних атак з боку Росії. Без такого кроку держава не змогла б відновити енергосистему та забезпечити стабільність у зимовий період.

Зазначимо, останніми тижнями російські окупанти посилили атаки на українські енергетичні об’єкти, що особливо сильно позначилося на Харкові та Одесі.

Галущенко підкреслив, що говорити про можливе нове підвищення тарифів ще зарано, оскільки поки що не відомі точні масштаби збитків. На цей момент немає конкретних проєктів чи планів щодо зміни тарифів.

“Ми ще не розуміємо масштабів пошкоджень, не здійснено повну оцінку збитків і не зрозуміло, які гроші потрібні на відновлення. Тому поки що немає жодних проєктів або напрацювань щодо зміни тарифів”, – підкреслив міністр.

Таким чином, у квітні споживачі оплачуватимуть електроенергію за поточним тарифом у розмірі 2,64 гривні за кіловат-годину.

Власники двозонних лічильників збережуть можливість використовувати пільгові тарифи у розмірі 1,32 гривні за кіловат-годину з 23:00 до 7:00.

Джерело.

Close