facebook

Удари по російських НПЗ: Волкер перелічив цілі в РФ, по яких Україна не може бити

Волкер вважає, що аеродроми, пункти матеріально-технічного постачання, склади боєприпасів в РФ – це військові цілі, і бити по них – законно.

Україна і надалі має бити по російських нафтопереробних заводах, а позиція Вашингтона, який негласно критикує ці дії, є неправильною.

Про це заявив колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Я докорінно не згоден з такою позицією (критикою на адресу України щодо атак. – Ред.). Звичайно, я приватна особа і не представляю уряд США. Але я вважаю, що це докорінно неправильно, і люди повинні усвідомити, що йде війна. Щодня Росія атакує українські енергетичні об’єкти, вони атакують Харків, вони атакують мирних мешканців, вони атакують усе. І пропонувати, щоб Україна не чинила опір речам, які посилюють військовий потенціал Росії, – я вважаю незрозумілим, що ми це пропонуємо”, – каже американський дипломат.

Волкер певен, що Україна має виводити з ладу ці НПЗ. Він зауважив, що в основному виводять з ладу нафтопереробні заводи, які беруть сиру нафту та переробляють її, наприклад, в авіаційне паливо, яке використовують російські винищувачі та бомбардувальники.

“А ще дуже важливо, щоб Росія не мала безвитратної війни. Путіну це сходить з рук, оскільки населення Росії вважає, що вони роблять справедливу справу, і вважає, що це “спеціальна військова операція з позбавлення від нацистів”, тому що всередині Росії не відчувають війну”, – зазначив Волкер.

На його думку, важливо, аби росіяни побачили, що їхня власна військова інфраструктура наражається на ризик. Тому Україна має не лише продовжувати знищувати нафтопереробні заводи, а й атакувати будь-яку військову інфраструктуру всередині Росії, особливо ту, що використовується для нападу.

Волкер вважає, що аеродроми, пункти матеріально-технічного постачання, склади боєприпасів в РФ – це військові цілі, і бити по них – законно.

“Чого Україна не повинна робити, то це те, що робить Росія: нападати на житлові будинки, школи, лікарні. Ніхто не повинен цього робити, і Росія теж не має цього робити. А ось військові цілі – абсолютно ок”, – підсумував він.

Джерело.

Close