facebook

Пенсія пропаде в цих українців прямо поточного місяця: що відбувається і хто з пенсіонерів під загрозою

У квітні деякі пенсіонери в Україні були тимчасово позбавлені своїх пенсій через невиконання певної критичної вимоги. Проте є можливість відновлення цих виплат.

Як інформує “24”, виплати держава призупинила пенсіонерам, які мають статус ВПО, але до кінця березня не пройшли обов’язкову процедуру ідентифікації. Так, наприклад, в одному з регіонів, понад дві тисячі осіб залишились без пенсій.

Згідно з постановою уряду, пенсіонерам, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року, було наказано пройти фізичну ідентифікацію. Однак, у 2020 році цю вимогу призупинили через карантин, а з 1 липня 2023 знову відновили.

Зауважте! Враховуючи складнощі, спричинені повномасштабним вторгненням Росії, уряд надав додатковий час для виконання цієї процедури, подовживши кінцевий термін спочатку до 31 грудня 2023 року, а потім до 31 березня 2024 року.

Тож, ті пенсіонери, які не пройшли ідентифікацію, залишилися без виплат у квітні. Але вони зможуть їх поновити.

Як поновити пенсію
Для того, щоб відновити пенсійні виплати, пенсіонерам необхідно пройти процес ідентифікації. Як тільки ця процедура буде завершена, виплати відновляться, а зарезервовані кошти надійдуть на рахунок пенсіонера, включаючи виплати за весь період, починаючи з місяця призупинення фінансування.

Важливо! Пенсійний фонд наголосив, що до моменту ідентифікації кошти будуть накопичуватися на рахунку.

Для проходження ідентифікації існує кілька опцій:

Особисто звернутися до відділення “Ощадбанку” або відвідати сервісний центр Пенсійного фонду. Скористатися особистим кабінетом на вебпорталі Пенсійного фонду. Використати відеозв’язок для зв’язку зі співробітником Пенсійного фонду. Звернутися до дипломатичної установи України за кордоном.

Джерело.

Close