facebook

Насувається потужний циклон: Україну накриє серйозне похолодання – названі області та дати

Україну накриє сильне похолодання, коли


В Україні погода показує рекордні температурні показники. Після зимових місяців весна увірвалася зі спекою та палючим сонцем. Однак це ж весна, а не літо, тому варто бути готовим до похолодання, яке очікується вже скоро. Про це розповідає Telegraf.

Як попереджають синоптики, в Україні незабаром зміниться погода. Синоптики відзначають, що спекотна та сонячна погода різко зміниться опадами та суттєвим похолоданням.

Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, каже про похолодання вже з 13 квітня. У цей час в Україні почнуть заходити атмосферні фронти із дощами. Насамперед опади очікують у західних та північних областях.

У період із 17 по 20 квітня буде досить прохолодно, особливо вночі. Також буде дощ із різною інтенсивністю, іноді грози.

Також очікується ще одне зниження температури: коли у квітні похолодає. Північні повітряні маси у цей час призведуть до суттєвого похолодання.

Причому, зниження температури повітря буде по всій країні. Вдень залежно від регіону очікують від +9 до +15 градусів. Вночі місцями температура впаде до +2 градусів.

17 квітня буде найхолодніше і, за прогнозом Ігоря Кібальчича, вночі в деяких західних областях можливі навіть заморозки. Аж до -3 градусів може похолодати.

Таким чином, друга декада квітня характеризуватиметься похолоданням, опадами та посиленням вітрів.

Джерело.

Close