facebook

В Євpопі з’явився нoвий доpожній знак. Що вiн означає і чoму на ньoго ваpто звеpнути оcобливу увагу?

Символ чорного автомобіля на білому тлі, який чи то занурюється, чи то зникає в нерівних лініях. Такий знак попереджувальної групи з’явився на дорогах Іспанії.

Що означає цей символ і чому на нього варто звернути особливу увагу?

Поява дорожнього знаку Р-33 на деяких дорогах Іспанії не суперечить ключовим стандартам безпеки дорожнього руху Євросоюзу, однак країни можуть розміщувати власні дорожні знаки та наносити розмітку за власними зразками та колірною гамою.

Саме тому введений новий дорожній знак Р-33 зустрічається тільки в Іспанії, але цілком ймовірно, що європейська стандартизація збагатиться ще й таким символом.

Попереджувальний знак з зображенням майже зниклого у чорно-білому мареві автомобіля застерігає від небезпеки.

З опису стає зрозуміло, що транспортний засіб заходить у зону, де часто трапляються явища обмеженої видимості.

Це може бути туман, сніг, дощ чи дим. Для Іспанії такий крок виправданий, зроблений для покращення безпеки дорожнього руху.

Особливо це доречно в гірських районах південної частини країни з безліччю ділянок доріг, які часто вкриті густим туманом.

Таким чином, новий дорожній знак Р-33 готує водія до можливих ускладнень дорожньої ситуації, труднощів, спонукає ретельніше оцінити дистанції та швидкості інших учасників дорожнього руху, а також попереджає про необхідність бути особливо обережними.

Побачивши на дорозі такий знак та оцінивши ситуацію, зайвим не буде включити ближнє світло фар або протитуманні фари.

Цим водій подбає не тільки про власну безпеку, але й допоможе іншим учасникам дорожнього руху, виділивши свій транспортний засіб вогнями освітлення.

Джерело.

Close